Αρχική

Ο Δήμος

stayhome new 1
 

 

 ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ


Ο Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης είναι δήμος της Δυτικής Ελλάδας που συστάθηκε με τοΠρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Ανδραβίδας, Βουπρασίας, Κάστρου – Κυλλήνης και Λεχαινών. Η έκταση του νέου Δήμου είναι 354,12 τ.χλμ και ο πληθυσμός του 21.581 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Έδρα του δήμου ορίστηκαν τα Λεχαινά και ιστορική έδρα η Βάρδα.

Ο Δήμος έχει πλούσια παραγωγή σε αγροτικά προϊόντα και αλιεία, είναι στη πλειοψηφία του πεδινός, σε μεγάλο μέρος του βρέχεται από το Ιόνιο Πέλαγος, έχει καθαρές και οργανωμένες παραλίες, τουριστικά καταλύματα όλων των ειδών (από υπερπολυτελή ξενοδοχεία ως campings), έχει Λιμάνι - της Κυλλήνης απ όπου φεύγουν πλοία για Κεφαλονιά και Ζάκυνθο, έχει Πολεμικό Αεροδρόμιο - της Ανδραβίδας, και ένα πλήθος ιστορικών μνημείων και αξιοθέατων. 

 

 


 

Αγαπητοί επισκέπτες φίλες και φίλοι,

 

Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Από τον ηλεκτρονικό αυτό ιστότοπο επιθυμούμε να σας παρουσιάσουμε τον όμορφο και ιστορικό Δήμο μας και να ανοίξουμε έναν ακόμη δίαυλο επικοινωνίας με σας, τους δημότες και τους επισκέπτες μας. 

Σταδιακά αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες μας δίνοντας έμφαση στην άμεση επικοινωνία με το δημότη. Στόχος μας η δημιουργία ενός σύγχρονου και ψηφιακού Δήμου. 

Στη νέα αυτή πορεία σας θέλουμε συμπαραστάτες όλους τους δημότες και όλες τις δημότισσες. Μαζί μπορούμε να οραματιζόμαστε, να προγραμματίζουμε, να υλοποιούμε. Για ένα Δήμο πιο όμορφο, πιο ανθρώπινο, αντάξιο τις ιστορίας του και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις νέες γενιές!

 

Λέντζας Ιωάννης

Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης


 

alt